Vooraf ...

De kinderen van de laatste kleuterklas en het eerste leerjaar gaan opnieuw samenwerken.  De vorige keer werkten we rond “sprookjes”.

Op maandag 15 mei start een nieuw project : TELETIJDMACHINE !!!
Waar zal dat ons naartoe brengen ???
We zullen zeker een professor tegen het lijf lopen.  En als die in de buurt is, loopt het zeker fout af.   Dat belooft spannend te worden !

Zoals de vorige keer zullen jullie, ouders elke dag op de hoogte gehouden worden met briefjes.   Op onze website www.scharrel.be  zal elke dag een verslag met foto’s staan.
Voor die week zijn we nog op zoek naar wekkers en klokken.  Deze zijn nodig om in onze teletijdmachine te hangen.   Als de naam erop staat, krijgen die wekkers en klokken een plaats in de grote machine. 

Op woensdag 17 mei krijgen jullie ouders, de kans om mee te komen werken.  Wie wil als ruimtemannetje komen helpen ?  Vul dan zeker onderstaande briefje in.  Op woensdag 10 mei is er een infoavond over de bedoeling hiervan.  Om 20 uur ben je welkom in de klassen van het eerste leerjaar. 


Vele groeten ! 



Beste ouders,

Volgende week start het tweede brugproject “Teletijdmachine”.  Waar zal het ons naar toe brengen ?  Spannend !!!  Hieronder enkele aandachtspunten :

Maandag : Ontmoeting met professor Barbara !

Dinsdag : Uitstap naar Bokrijk met de bus !
- 8.25u. verzamelen op de speelplaats van de lagere school
- sticker bij je eigen juf of meester komen halen met je naam en het telefoonnummer van juf of meester
- 8.30u. laatste toiletbezoek voor de busrit
- 8.40u. vertrek van de bus in de Markwijk.  Dat is de achterkant van de school aan de klassen van het eerste leerjaar. 
- De kinderen die ’s morgens naar Stekelbees moeten, worden tijdig naar de lagere school gebracht.  Ook ’s avonds zullen zij naar Stekelbees gebracht worden.  
- 17.00u. is de vermoedelijke aankomst in de Markwijk.  Voor het juiste uur kan je de facebookpagina  van Scharrel raadplegen. 
- Voor elke klas zijn twee begeleiders voorzien. 
- Wat breng je zeker mee ?
  • rugzakje met riemen, geen touwen
  • boterhammen voor twee keer
  • voldoende drinken, zeker als het lekker warm wordt
  • een koek of een stuk fruit (best in een zakje)
  • een handdoek
  • zonnecrème, regenpak, een hoedje of pet afhankelijk van het weer
  • goede stapschoenen, sandalen zijn onhandig door de vele kleine steentjes
  • Om onze school goed te herkennen, dragen we allemaal een rode zakdoek met witte bollen.  De meisjes kunnen het als kapje dragen, de jongens kunnen het als een sjaaltje rond de nek knopen met een luciferdoosje.

Woensdag : Bekende mensen ?!

Donderdag : Naar welke tijd zullen we gaan ?

Vrijdag : Loopt het goed ?

Dit project zal je kunnen volgen op de website van onze school bij “projecten”.  Regelmatig zal er een verslag en/of foto’s te vinden zijn.

Wie geen aardbeien of bananen mag eten, wie geen rode zakdoek met witte bollen heeft, stuurt best een mail naar de klasleerkracht of geeft een seintje.

De kinderen van de derde kleuterklas zullen bij goed weer al een keertje in de lagere school eten.  Daarom willen we vragen om die week elke dag een drankje bij de boterhammen te steken.  In de lagere school is dat altijd zo. 

De kinderen van het eerste leerjaar hoeven die week GEEN BOEKENTAS mee te brengen.  Enkel een rugzakje met eten, drinken en een tussendoortje is voldoende.  Het is ook geen zwemmen. 


Groeten van de teletijdmachieners !!! 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Dinsdag 16 mei 2017

Vrijdag 19 mei 2017

Donderdag 18 mei 2017